Fűzfakoszorú

 

 

Tovább»

A zöld szemű szörny

A deguk között is van féltékenykedés, főleg, mikor egy különösen finom falatról van szó. A kis drágáim úgy megszerették -sőt rászoktak- a Versele-Laga Crock Complete Herbs-re, hogy minden nap követelik az adagjukat, ami nálam egy fél darab degunként, így napi három szem fogy el. Sajnos nem számoltam meg, hány darab van benne, pedig terveztem. A deguk étrendjének a 25%-át alkothatja ez a táplálék és azért egy szem elég nagy, meg hamar el is fogyna úgy ez a nagyon drága, de legalább minőségi és egészséges nasi.

A videón látható, hogy mindenki boxol mindenkivel, hogy ő kapja meg előbb a crockot.

Vissza a jelenbe

Míg én hosszan nosztalgiáztam nektek, történt pár említésre méltó dolog itthon. Először is Lilike felkerült az ikrek ketrecrészébe, arra az időre, míg ők Marcival vannak. Nem ment egyszerűen, mert még rácson keresztül is egymásnak estek és Lili valahogy beleharapott Luise szemgolyójába. Bevérzett a szeme és két napig reggelente kamillás vízzel kellett tisztítgatnom, míg ki tudta nyitni az éjszaka összetapadt szemecskéjét. Szerencsére hamar meggyógyult, és már nem is vitatkoznak annyit. Egymásnak azóta nem ugrottak, csak egy pár szóváltás volt a rácson keresztül.

Elfogyott a Versele-Laga Crock Complete Herbs, ezért rendeltem egy újat, mert mostanra már mindenki kivétel nélkül eszi, sőt imádja. (Komolyan megérné mutatnom róla egy videót, mekkora cirkusz megy, mikor meghallják a hangját a doboznak, amiben tartom.) Rendeltem még egy Lolo Pet's Herbal mixet is. A nevéből következtetni lehet arra, hogy ez egy szárított gyógynövény mix. Erre nagy szükségem volt, mert Marcival egy nagyon csúnya náthán mentünk keresztül. Szerencsére három nap alatt lezajlott. Kócos bundával kezdődött, azt hittem összepisilték a lányok. A második tünet a felgyülemlett nyál volt a szájában, majdnem folyt. A harmadik pedig a zöld takony folyása az orrából. Naponta törölgettem, erősen ellenkezett, szóval nem gyengült le. Megfogadtam, ha nem eszik vagy gubbaszt, egyenesen orvoshoz viszem, de nem mutatott semmi olyat, ami ezt indokolta volna. A lányoktól sem vettem külön, nehogy ezért legyen szomorú. Tudjátok, mikor jött ez a lehülés, én hülye rájuk nyitottam az ablakokat, mert gondoltam nekik is olyan jól esik, mint nekem. Nem volt annyira hideg, a lakás is csak 27 fokra hűlt, a többieknek meg se kottyant, de csak erre tudok gondolni. Marci köszöni, most már jól van.

Liza pocakján még annyira nem látszik a vemhesség, csak lassan haladunk a 300 gramm felé.

Nosztalgia III. - Picur és Pötyi

... Egy nő hirdette a nála született 2 hónapos deguit. Három fiú közül választottuk ki a másik degumat, Pötyit. Sokkal nagyobb volt, mint Picur, de nem gondoltam, hogy ez gond lehet. Hazavittük, kevés szoktatással már jóban is voltak. Jobban mondva Picur, a kis drágám behódolt neki. De később Pötyi egyre erőszakosabb lett Picurral, sokat bántotta. Sokszor jöttem úgy haza, vagy keltem fel éjjel, hogy Picur sír és vérzik valahol. Egyik éjjel nagyon megverte Picurt, több sebből vérzett, amint kinyitottam a ketrecet, hozzám menekült. Azt az éjszakát végigsírtam, Picurt az ölemben altatva. Kezdtem egyre jobban megutálni Pötyit, már csak az volt a fejemben, hogy ez így nem jó, nem lesz jó vége. Feltettem hirdetésbe, hogy elvihető egy vadas fiú degu. Mivel nem jelentkezett senki, kerestem egy embert, aki megunt állatokat befogad. Másnap találkoztunk is és végre megszabadultam Pötyitől. Úgy megkönnyebbültem, hogy nem is tudjátok elképzelni. Picur meggyógyult, visszatért a kis bolondos, életvidám degum. Arra jutottam, hogy ennyi szenvedés után megérdemel egy kislányt maga mellé. Ekkor találtam rá a kék degukra és Lilike tenyésztőjére. A Nyugati pályaudvarnál találkoztunk, és immár egy kék degu kislány tulajdonosa is voltam. Hazaérve rögtön megmutattam Picurnak a kis Lilit. Akkora örömöt, amit Picuron láttam, nagyon jól esett. Nyugodt szívvel összetettem őket, mert Picur senkit nem bántott, ezért voltak mindig csak rajta sebek. Gyönyörűen elvoltak 3 hétig együtt. Ekkor külön kellett választanom a ketrecet, mert Lilike elérte a 8 hetes kort. Viszont ebben az időben felvilágosítottak arról, hogy egy vadas és egy kék deguból nem lesznek fele-fele színű deguk, úgy, mint én hittem. Kicsit csalódtam, mert már beleéltem magam, hogy lesznek kék babáim is. Pont ekkor egy ismerősömnek meghalt a hím deguja és tudta, hogy nekem ott van Picur, a világ legjobb vadas fiú deguja. Sokat gondolkodtam és végül úgy döntöttem, hogy Picurnak egy érett nőstény mellett lesz a legjobb élete. Így odaadtam neki. A találkozó előtti éjszakán sírva aludtam el. Útközben és az átadásnál sem volt könnyű. Hetekig leveleztünk, jól voltak együtt, de már régóta nem tudom, mi van Picurral. A nő katonaként dolgozott, felmerült az is, hogy el kell ajándékozni mindkét degut, mert külföldre vezényelték ki. Szóval nem tudom, hogy egyáltalán él-e még a mostanra  már elég öregfiú. A további történetet már a legtöbben ismeritek. Lilikével hónapokig éltünk együtt, mire megszületett a párja, Marcika.

 

Nosztalgia II. - Első találkozás Picurral

... Miután elvitték a halakat, megnyílt előttem a lehetőség egy újabb álom megvalósítására. Rájöttem arra is, hogy már untam a halakat, mivel nem lehet  velük semmit csinálni. Azért vettem őket, mert szép színesek voltak, meg azért is, hogy legyőzzem az undoromat a halak iránt. Félig meddig sikerült, de mikor az egyik guppi kiugrott az akváriumból, nem mertem megfogni, csak kétségbeesetten kiabáltam öcsémnek, és néztem, ahogy a hal vergődik. Öcsém persze jött, megmarkolta a halat és visszatette a helyére. Az egész csak pár másodpercig tartott, a halnak semmi baja nem lett. Onnantól fogva kevesebb vizet tettem az akváriumba. Szóval hal létükre jó életük volt nálam, volt levegőztető berendezésük, vízmelegítőjük, havonta új növényeket vettem, volt lemezes eledelük, meg fagyasztott szúnyoglárvák, amit imádtak. Na, de most nem ez a lényeg. Anyukám régebbről ismert egy állatkereskedést, és az eladó azt mondta, hogy az egyik ismerősénél nemrég születtek deguk, és ha kell hoz egyet. Mi kislányt kértünk és megegyeztünk, hogy majd hív, ha lehet érte menni. Végre hetek múlva megcsörrent a telefon, mi pedig anyukámmal elindultunk életem első kisdegujáért. Hát mikor megláttam, szóhoz sem jutottam, árván feküdt a forgácsban, olyan icike-picike volt, hogy az nem igaz, majdnem megzabáltam. Addigra már utánanéztem a nemek megállapításának és le is ellenőriztem a picikét, aki hamar kiderült, hogy kisfiú. Az eladó azt mondta, hogy nem tudja a nemeket megkülönböztetni, de ha akarjuk, akkor hoz egy másikat.

 

 

Viszont akkor már nem akartam elengedni őt, az én Picuromat. Egy kis dobozban hoztuk haza, egész úton sírt. Anyukám éppen egy almát evett, bedobott neki az egyik lyukon egy kicsit, amitől csendben maradt, és az út végére el is tűnt. Otthon nagyon szelíd és imádnivaló volt, minden időmet vele töltöttem, de közben kerestem mellé egy másik babát. Sajnos -persze ezt akkor még nem tudtam- találtam is egyet...

KÉK DEGUK


Köszöntelek

a blogomon!

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kék Csoda Tenyészet

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
A blogom előzményét a

kekdeguk.blogger.hu

oldalon nézhetitek meg.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Folyamatosan van nálam eladó
 Versele-Laga Crispy Pellet Chinchilla & Degu
prémium eledel.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ha kérdésed van,

írj bátran:


meki_15@freemail.hu

 
vagy hívj nyugodtan:


06202367387

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

D.E.G.U.

Don't Ever Give Up 

Soha ne add fel

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Csak két nap van az évben,
 amikor semmit nem tehetsz:
 az egyik a tegnap,
a másik a holnap.

Tehát csak a MA a
megfelelő nap arra, hogy
 szeress, hogy higgy, és
 elsősorban, hogy élj!

Dalai láma

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Álmodozni csodálatos dolog.
 Annál csak egyetlen
 jobb dolog van.
Tenni valamit az
álmainkért, hogy
 megvalósuljanak.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

"Tenyésztésbe csak
annak szabad belekezdeni,
 aki érez magában
 elkötelezettséget,
 áldozatkészséget,
 az adott fajta iránt érzett
 rajongást, amely arra
ösztönzi, hogy szakszerű,
 szüntelen gondoskodást,
 törődést biztosítson az
állatok számára, amely
 az egészséges testi és
lelki fejlődésükhöz
 elengedhetetlen. Szüntelen
tanulnia kell, szaktudását
bővíteni, azért, hogy tenyésztői
munkája eredményes legyen,
 hiszen a tenyésztésnek az
 a célja, hogy az adott
 fajtát jobbá tegyük,
 mind küllemben,
 mind egészségileg.
  A tenyésztői munka
lemondásokkal és
áldozatokkal jár,
hiszen a kiállításokra,
amelyek révén a tenyésztő
 visszaigazolást kaphat
a munkája eredményességéről,
sokat kell utazni, mindez
időbeli és anyagi
áldozattal jár. De annak,
 aki ezt a nemes célt tűzte
ki maga elé, mindez nem
is jelent akkora áldozatot,
hanem egy kellemes
kikapcsolódást, egy
 életformát jelent.
A folyamatos szakmai
fejlődés pedig újabb
 kihívásokra ösztönzi
a tenyésztőt."

  Írta: Zeitler Enikő (MEOE által
 képesített tenyésztő)

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Videóim:♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

A kívánságok szolgálhatnak tanácsként, célként vagy útmutatóként. Lehet, hogy kívánságok formát öltött vágyak. Olyanok, mint valamilyen nyelv, amely az életedről mesél, és arról, ami benned működik. Ebből felismerheted, hogy nem minden kívánságnak az az értelme, hogy beteljesüljön. A legfontosabb, hogy megértsük őket.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Degubeszéd...
Senki sem érti,
mégis mindenki
küzd azért,
hogy megértse.
De, ha mi már
elrontottuk a
sajátunkat,
legyen ez csakis
az ő titkuk.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Deguszerelem

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 "Szeretni azt jelenti,

hogy elfogadjuk azt,

ami volt, ami van,

ami lesz, és azt,

ami még nem történt meg.

Nem feltétlenül azok a

boldog és kiteljesedett

személyek, akiknek minden

dologból a legjobb van,

hanem azok, akik a

legjobbat tudják kihozni

mindabból, amijük van."

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vers a deguimról

Vers a deguimról

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Díjak, amiket kaptam

diamond blogger

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

C Í M K E F E L H Ő
HTML

2013.05.10-től

Flag Counter