Kötélhúzás

Annyi minden történt nálunk, mióta nem voltam. Csak sajnos szerelőnél volt a gépünk, így nem tudtam írni. Kezdjük azzal, hogy a kicsik már egy hete már nincsenek itthon. A hat babát négy gazdi vitte el, a két kislány és külön a két kisfiú együtt maradtak. A másik két lányt pedig egy-egy gazdi vitte el. Ők is nagyon jó helyre kerültek, az ország számos pontjára szóródtak szét.
A másik hír, hogy Liza és Monte újra összeköltöztek. Lebontottam a szétválasztó rácson a közlekedő lyukat, így hatalmas helyük lett. Eleinte csak Monte lakrészében voltak, napok teltek el, mire az egész helyet belakták.
A múlt hétvégén Lili és az ikrek úgy összevesztek, hogy Lilit külön kellett vennem. A kislányok elkezdtek kamaszodni, már 4 hónaposak, tudtam, hogy eljön ez az idő, de reménykedtem, hogy hárman együtt megoldják. Sajnos nem így történt. Azóta szoktatom őket újra össze, de hallani sem akarnak egymásról. Így Lili most kiszorult a kisebb ketrecbe, de remélhetőleg, ha a lányok túlestek a lökött kamaszkoron, akkor újra puszipajtások lesznek.

Mikor még a két kisfiú itthon volt, készítettem egy videót arról, ahogy az anyjukkal egymás szájából húzogatták ki az akácvirágos ágat.

 

A csomag

 

Kipróbáltam egy új webáruházat, http://www.acanashop.hu/


Csábító volt az ajánlatuk, ugyanis minden regisztrált felhasználónak havonta egyszer ingyen házhozszállítják a rendelt termékeket az összegtől függetlenül. Egyébként 5000 Ft feletti vásárlástól amúgy is ingyenes. Viszont én csak egy kiló tápot akartam venni, hogy kipróbáljuk. Ha beválik, ebből szeretnék egy nagyobb mennyiséget megvenni, de nem mertem rögtön azzal kezdeni. Így ez olyan, mintha bementem volna a boltba megvenni és hazahozni. Csak éppen nem mentem boltba, sőt haza se nekem kellett hozni. Az oldalon tovább böngészve találtam egy kis kiegészítő eledelt is, ami kívül ropogós, belül pedig gyógynövényes krém van. Abból is beledobtam egyet a virtuális kis kosaramba, hogy kipróbáljuk milyen lehet.

Mint már említettem, nagyon nem szeretem a degueledelekben a sok színt. Annyira mesterségesnek tűnnek, így egészségtelennek is. Igaz, hogy ők jobban szeretik a változatosabban kinéző eledelt, de ilyenkor előfordulhat, hogy csak egy adott dolgot esznek ki mindig a tápból, egyszóval válogatnak. Így nem jutnak hozzá minden számukra fontos vitaminhoz, ásványi anyaghoz...stb. Ezért is tetszett a Chinchilla Complete eledel, de az ára miatt nem engedhetem meg magamnak. Főleg, mikor annyian vagyunk, hogy kéthetente elfogy egy kiló táp. Viszont ragaszkodom a Versele Laga termékekhez, így találtam rá erre a tápra, vagyis a Chinchilla & Degu Pro-ra. Szerintem semmivel sem rosszabb, mindkettőnek 20 %-os a nyersrost tartalma, ami a lehető legjob. Ennél többet én még soha nem láttam egy tápban.

Az ügyintézés gyors volt, vasárnap rendeltem és kedd délelőtt már meg is hozta a futár a csomagot. Nekem nagyon pozitív a véleményem róluk.
Az eledelt szerencsére úgy néz ki elfogadták, de ezt csak egy kis idő elteltével tudom biztosra mondani. Viszont a kis gyógynövényes krémes cuccot Lotte kivételével senki sem kérte. Megpróbálom nekik azért máskor is adni, hátha most csak nem volt kedvük hozzá.

Rózsaakác

Virágzik az akác! Aki kedveskedni szeretne kis kedvencének az tegyen egy sétát a háza körül és vigyen haza egy nagy szatyor akácvirágot. Szerencsére minden utcában találni akácfát, így nem nehéz a beszerzése és az állatkák imádni fogják. Nálunk a nagyok már tudták mi az, így elég hamar elfogyott belőle egy tetemes mennyiség, de rengeteg szárad kint a napon most is télire. Tudom, kicsit rákattantam a szárításra, de akkor olyan egyhangú a táplálkozásuk, így legalább azt is színesebbé és egészségesebbé tehetem. Csak kicsit előre kell gondolkodni és cselekedni. Az akácnak a fehér virágos változata ismertebb, ez ritkább, de a környékünkön csak ilyet találtam, ez egy díszváltozat, de ugyanúgy ehető.

 

 

Fehér foltok

Liza és a hat törpe zsepifészket építenek, mellettük Montika is segítene nekik. Aranyosak mikor a rács kétoldalán rendezkednek be, így majdnem olyan mintha együtt aludnának. A videón látható, hogy heten mennek tíz felé, figyelni rájuk iszonyat nehéz. A kézhezszoktatás már teljesen megvan, sőt, inkább az a nehéz, hogy visszategyem őket a ketrecbe és becsukjam az ajtót.
Miután sikerült rájuk zárnom az ajtót, onnantól kezdve megfigyelhetitek a fehér foltokat a falon mászó degucik pocakjain. Leginkább a két kisfiúnak vannak foltjai, a kislányoknak csak a nemiszervük körül fehér, míg a kisfiúknak a mellkasuk is.

A hétvégén már több gazdi is jön a babáikért.


Gyógynövények tálalva

Mivel ilyen szép nyárias időnk van, már egy hete szárítgatok különböző virágokat, leveleket, gyógynövényeket. Többek között pitypangot, mentát, pásztortáskát, tyúkhúrt, füveket. Ehhez jön majd később az eperfa és az akáclevél, utóbbinak a virága is. Most is kapnak belőle a friss zöld mellett, de igazából ezt már télire készítem.

 

KÉK DEGUK


Köszöntelek

a blogomon!

 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kék Csoda Tenyészet

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
A blogom előzményét a

kekdeguk.blogger.hu

oldalon nézhetitek meg.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Folyamatosan van nálam eladó
 Versele-Laga Crispy Pellet Chinchilla & Degu
prémium eledel.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ha kérdésed van,

írj bátran:


meki_15@freemail.hu

 
vagy hívj nyugodtan:


06202367387

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

D.E.G.U.

Don't Ever Give Up 

Soha ne add fel

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Csak két nap van az évben,
 amikor semmit nem tehetsz:
 az egyik a tegnap,
a másik a holnap.

Tehát csak a MA a
megfelelő nap arra, hogy
 szeress, hogy higgy, és
 elsősorban, hogy élj!

Dalai láma

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Álmodozni csodálatos dolog.
 Annál csak egyetlen
 jobb dolog van.
Tenni valamit az
álmainkért, hogy
 megvalósuljanak.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

"Tenyésztésbe csak
annak szabad belekezdeni,
 aki érez magában
 elkötelezettséget,
 áldozatkészséget,
 az adott fajta iránt érzett
 rajongást, amely arra
ösztönzi, hogy szakszerű,
 szüntelen gondoskodást,
 törődést biztosítson az
állatok számára, amely
 az egészséges testi és
lelki fejlődésükhöz
 elengedhetetlen. Szüntelen
tanulnia kell, szaktudását
bővíteni, azért, hogy tenyésztői
munkája eredményes legyen,
 hiszen a tenyésztésnek az
 a célja, hogy az adott
 fajtát jobbá tegyük,
 mind küllemben,
 mind egészségileg.
  A tenyésztői munka
lemondásokkal és
áldozatokkal jár,
hiszen a kiállításokra,
amelyek révén a tenyésztő
 visszaigazolást kaphat
a munkája eredményességéről,
sokat kell utazni, mindez
időbeli és anyagi
áldozattal jár. De annak,
 aki ezt a nemes célt tűzte
ki maga elé, mindez nem
is jelent akkora áldozatot,
hanem egy kellemes
kikapcsolódást, egy
 életformát jelent.
A folyamatos szakmai
fejlődés pedig újabb
 kihívásokra ösztönzi
a tenyésztőt."

  Írta: Zeitler Enikő (MEOE által
 képesített tenyésztő)

 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Videóim:♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

A kívánságok szolgálhatnak tanácsként, célként vagy útmutatóként. Lehet, hogy kívánságok formát öltött vágyak. Olyanok, mint valamilyen nyelv, amely az életedről mesél, és arról, ami benned működik. Ebből felismerheted, hogy nem minden kívánságnak az az értelme, hogy beteljesüljön. A legfontosabb, hogy megértsük őket.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Degubeszéd...
Senki sem érti,
mégis mindenki
küzd azért,
hogy megértse.
De, ha mi már
elrontottuk a
sajátunkat,
legyen ez csakis
az ő titkuk.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Deguszerelem

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 "Szeretni azt jelenti,

hogy elfogadjuk azt,

ami volt, ami van,

ami lesz, és azt,

ami még nem történt meg.

Nem feltétlenül azok a

boldog és kiteljesedett

személyek, akiknek minden

dologból a legjobb van,

hanem azok, akik a

legjobbat tudják kihozni

mindabból, amijük van."

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vers a deguimról

Vers a deguimról

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Díjak, amiket kaptam

diamond blogger

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

C Í M K E F E L H Ő
HTML

2013.05.10-től

Flag Counter